AV installatie Johanneskerk Oppenhuizen

De audiovisuele installatie van de Johanneskerk in Oppenhuizen is praktisch geheel vernieuwd, verbeterd en uitgebreid. Kerk AV is gevraagd de geluidsinstallatie te vernieuwen, de camera- en livestream installatie uit te breiden en de beeldinstallatie uit te breiden en te verbeteren. Aanvullend is in de naastgelegen ruimte “het Lokaal” een nieuwe geluidsinstallatie geplaatst en de beeldinstallatie aangepast.


Kolomluidsprekers voor ideale weergave

Voor een optimale geluidsweergave, spraakverstaanbaarheid en muziek zijn er zuilluidsprekers toegepast. Deze kolomspeakers hebben een gunstige afstraling van het geluid waardoor de uitdagende akoestiek van deze ruimte zo min mogelijk benadrukt wordt.


Beeld in de Kerk

De bijeenkomsten worden ondersteund met beeld. Voor de weergave van de beelden is voor in de kerk een tensioned elektrisch scherm opgehangen waarop met een krachtige Full HD beamer de beelden geprojecteerd kunnen worden. Ter ondersteuning zijn diverse schermen aanwezig zodat de ouderlingen, voorganger en organist eenvoudig kunnen meekijken


Camera installatie met gebruiksgemak
In de Johannestsjerke zijn twee PTZ-camera’s geplaatst, welke kunnen worden bediend met een iPad of joy-stick controller. Er kan gebruik gemaakt worden van vaste posities door presets te selecteren, maar ook is het mogelijk om met de controller andere posities te kiezen. Vervolgens kan er met de video-mixer geschakeld worden tussen de camera’s of de presentatie-PC.

Voor nog flexibeler gebruik kan er een mobiele camera worden aangesloten.

De diensten vanuit de Johanneskerk kunnen via youtube live bekeken worden of uiteraard ook op een later tijdstip teruggekeken worden.


PKN Top en Twel, Johannestsjerke

Veelkleurigheid en verscheidenheid zijn kenmerken van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen – Uitwellingerga.

In de dorpen staan twee historische kerkgebouwen; de Johanneskerk in Oppenhuizen en de Hermes Kerk, die eigendom is van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, in Uitwellingerga. De kerken zijn prachtig gerestaureerd.

Iedere zondagmorgen is een dienst in de Johannestsjerke in Oppenhuizen. De Hermes Kerk in Uitwellingerga wordt door de gemeente af en toe gebruikt voor avonddiensten of begrafenisdiensten.​​​

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.