Livestream Gertrudiskerk Achlum

De Protestantse Gemeente Achlum - Hitzum gaf KERK AV de opdracht om in de Gertrudiskerk te Achlum, Friesland een installatie voor het videostreamen van de kerkdiensten (KerkTV) te ontwerpen en te plaatsen. Directe aanleiding was de komst van weer een eigen dominee. Het nieuwe camerasysteem moet vooral gebruiksvriendelijk zijn, door iedereen makkelijk te bedienen ingezet worden voor de livestream via Kerkdienst Gemist.


Camera installatie met gebruiksgemak
In de Gertrudiskerk zijn twee PTZ-camera’s gemonteerd. Er kan eenvoudig geschakeld worden tussen bijvoorbeeld de organist, de voorganger of het koor. Met het touchscreen kunnen de camera’s bediend worden. De camera’s hebben een uitstekende zoomfunctie voor details weergaves.


Schakelen met één druk op de knop
Door voorgeprogrammeerde presets zijn de juiste beelden snel beschikbaar en is de bediening met de Tablet eenvoudig. Wanneer op de Tablet één van de presets gekozen wordt, zal allereerst de camera dit voor ingestelde beeld opzoeken, waarna de mixer automatisch overschakelt naar dit beeld. Met één druk op de knop kan dus één van de  diverse voorgekozen beelden geselecteerd worden voor de livestream (of opname).
Op het preview scherm kan bekeken worden of de camera het gewenste beeld weergeeft. Naast de camerabeelden kan een Powerpoint, liedtekst of andere content van de laptop gestreamd worden en via de beamers op de projectieschermen weergegeven worden. De uitzendingen kunnen via Kerkdienst Gemist live bekeken worden of op een later tijdstip teruggekeken worden.


Gertrudiskerk Achlum
In Achlum, Friesland staat een prachtig kerkgebouw uit de 12e eeuw. De huidige toren is gebouwd in de vijftiende eeuw, ruim drie eeuwen na de bouw van de oorspronkelijke kerk. Op het bord boven de deur is te lezen dat het huidige orgel dateert van 1854. In de kerk vinden regelmatig vieringen en bijeenkomsten van de Protestantse geloofsgemeenschap van Achlum - Hitzum plaats.​

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.