Martinikerk in Franeker

De Martinikerk in Franeker is een authentieke kerk uit 1421. De afgelopen periode  werd voor de audiovisuele communicatie gebruik gemaakt van beamerschermen, in uitgerolde staat ontnamen deze het zicht op delen van de kerk. Daarnaast liet de kwaliteit te wensen over. Er was nadrukkelijk behoefte aan een scherp en helder beeld.

We zochten naar een systeem waarin drie kenmerken belangrijk waren: techniek, beeldkwaliteit en flexibiliteit. Daarbij is de keuze op PRO AV / Inferno Audio Visueel gevallen.


Moderne en flexibele LED displays

Gekozen is voor 7 LED displays van hoge kwaliteit, daarnaast zijn er 2 nieuwe camera’s geïnstalleerd met Full HD kwaliteit. Het systeem is flexibel: wanneer er een dienst in een kleinere setting plaatsvindt kunnen de LED displays in de juiste richting ’meedraaien’. Ook zijn er 3 nieuwe draadloze microfoons geleverd.


‘Inferno gaf ons de ruimte om ons publiek te laten wennen aan de moderne schermen’

Dick Tolsma, voorzitter van het college van rentmeesters van de Protestantse Gemeente te Franeker: “We zijn zeer tevreden, de projectie op de LED displays is zeer scherp en erg goed leesbaar. We beschikken nu over een professioneel en gebruiksvriendelijk systeem, ondersteund met de modernste technieken.”

“Heel prettig was dat Inferno ons de ruimte gaf om het publiek te laten wennen aan de moderne LED-schermen. In een authentieke kerk kan dat gevoelig liggen. We hebben 2 LED-displays op proef mogen plaatsen. Zo hebben we ook de leesbaarheid vanuit diverse hoeken kunnen testen.  De reacties over met name de beeldkwaliteit waren erg positief. Na diverse proefweken is besloten om ervoor te gaan.”

“We zien in Inferno een professionele partner. Er zijn korte lijntjes, men denkt met ons mee en reageert snel. Inferno AV bood nog aan om ons tijdens de dienst te ondersteunen bij het instellen van de nieuwe microfoons om zo tot een optimale geluidskwaliteit te komen. Topservice waar we erg blij mee zijn!”

Audiovisuele installatie voor uw kerk?
Of het nu gaat om livestreaming, geluidstechniek, beeldvoorzieningen of een complete audiovisuele installatie, Kerk AV gaat met u op zoek naar een maatwerkoplossing die past bij uw budget en gebruikerswensen. Wanneer u meer wilt weten over onze oplossingen dan kunt u onze informatie pagina Kerk AV bekijken. Natuurlijk kunt u ook direct een gratis offerte aanvragen. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.


Wij helpen u gratis en vrijblijvend bij het uitdenken van de ideale audiovisuele installatie voor uw kerk.

Heeft u interesse? Bel ons op telefoonnummer 0515-434027 of vul het contactformulier in:

Kerk AV maakt onderdeel uit van Installatiebedrijf PRO AV. Een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van geluid- en beeldtechnieken.


 Klik hier voor meer referenties van Kerk AV.